Couperus verdwenen, originally uploaded by Roel Wijnants. (copyright foto: Roel Wijnants, die toestemming gaf voor het gebruik van deze foto)

Meestal fotografeer je iets wat aanwezig is, niet wat verdwenen is. Fotograaf Roel Wijnants loopt dagelijks door Den Haag en fotografeert opvallende details van de stad. Een politicus op Het Binnenhof, een vergeten gevel, een muurgedicht van Kopland, muurreclame. Kortom: je ziet de stad langzaam veranderen en die verandering wordt vastgelegd.

Een Den Haag zonder Louis Couperus, dat is slecht voorstelbaar. Dat Couperus opeens verdwenen is, heeft niets te maken met de verregaande ontlezing. Het borstbeeld van Couperus (als je op de foto klikt zie je ook hoe het beeld er echt uitzag) is uit voorzorg van zijn sokkel gehaald om koperdieven voor te zijn. Er komt een betonnen kopie voor in de plaats. In de tussentijd niets.

Al is op deze foto niets gefotografeerd, de foto geeft wel een mooi tijdsbeeld.