Vandaag werd bekend dat de Selexyz Debuutprijs dit jaar niet wordt uitgereikt. Tegenover Boekblad verklaarde de nieuwe directeur van Selexyz-De Slegte dat het ‘organisatorisch niet te behappen’ is. Op de vraag of de literaire prijs volgend jaar wel wordt uitgereikt, gaf de directeur van de boekhandelsketen een opmerkelijk antwoord:

We overwegen, na de introductie van de nieuwe naam, een nieuw en breder initiatief te ontplooien voor het toekennen van genreprijzen voor meerdere categorieën boeken en publicaties.

Dit duidt erop, dat de Selexyz Debuutprijs gaat verdwijnen. De Selexyz Debuutprijs werd sinds 2006 uitgereikt en is de voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen Prijs voor Literaire Prozadebuten. Vorig jaar won Peter Buwalda de debutantenprijs voor zijn roman Bonita Avenue.