zomerdagen

op zomerdagen gebeurt zoveel

aan zee. vrouwen ontbloten

buiken, mannen smeren ze

in, jongens halen ballen boven.

weinigen verdiepen zich

in tegendraads gemekker, hardnekkige

vlekken of veters die keer op keer

weer lossen.

het is dat ik, wat de weerman ook voorspelt,

steeds de paraplu meebreng. ik weet:

niet aarzelend verandert alles

maar vastbesloten als de vloed

die op het strand het tij komt keren,

het dier mee loodst, het kind verrast.

Sylvie Marie

Sylvie Marie (Tielt, 1984) woont in Gent, publiceert sinds 2005 gedichten in literaire tijdschriften en staat regelmatig op het podium. In het voorjaar van 2009 verscheen haar debuutbundel Zonder bij Vrijdag/Podium. Bij dezelfde uitgeverijen volgde in 2011 de tweede bundel Toen je me ten huwelijk vroeg dat genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Sylvie Marie doceert literaire creatie in de academies van Tielt en Ieper en is redacteur bij het literaire tijdschrift Deus ex Machina. In 2009 won ze Humo’s Gouden Aap waardoor ze een dik jaar lang wekelijks een gedicht in het blad bracht.

(foto: Willy Dee)