De zaak-Collini van Ferdinand von Schirach komt deze week binnen in De Bestseller 60. Zij het op een bescheiden plaats: 58. Het boek werd vorige week door het boekverkoperspanel in het actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door (DWDD) uitgeroepen tot Boek van de Maand. Elke laatste donderdag van de maand bespreken vier boekhandelaren in het nieuwe boekenitem van DWDD hun favoriete boeken van de afgelopen maand. Vervolgens kiezen ze gezamenlijk een Boek van de Maand.

Nederland van Charlotte Dematons, dat eveneens besproken werd, stond al in De Bestseller 60 en stijgt deze week van plaats vijf naar plaats vier. Kinderen van het Ruige land van Auke Hulst, aangedragen door boekverkoopster Monique Burger, en Telegraph Avenue van Michael Chabon, het favoriete boek van boekverkoper Ronnie Terpstra, hebben De Bestseller 60 niet gehaald.

De Stichting CPNB stelt De Bestseller 60 samen op basis van door de Stichting Marktonderzoek Boekenvak / GfK Benelux Marketing Services verzamelde verkoopgegevens van meer dan 900 Nederlandse boekwinkels.