De kritiek op haar tendentieuze berichtgeving over het ski-ongeluk van Prins Friso is NRC-redacteur Jannetje Koelewijn toch teveel geworden. Zij heeft ontslag genomen bij de krant. In die krant schreef ze, als echtgenote van Kees Tulleken toevallig aanwezig in het ziekenhuis, dat het met de hersenbeschadiging van Friso wel meeviel. NRC Handelsblad bericht dat de hoofdredacteur Vandermeersch haar heeft proberen te weerhouden van haar ontstlag. Vandermeersch heeft naar buiten toe steeds zijn excuses gemaakt voor de foute berichtgeving en onderstreept de uitkomsten van een intern, kritisch rapport.

Koelewijn in NRC Handelblad:

Ik begrijp dat Vandermeersch het rapport steunt, maar ik kan er niet mee leven. Ik heb mijn werk netjes gedaan en ik heb niet gelogen. Een rapport dat iets anders beweert, verdraag ik niet.

Jannetje Koelewijn is ook de schrijfster van: De hemel bestaat niet.