Monique Burger was de beste boekhandelaar van 2010. In dat jaar begon ze, geheel tegen de trend, met een eigen boekhandel: De Nieuwe Boekhandel geheten. Ze is onvermoeibaar in het promoten van boeken en het uitnodigen van schrijvers in haar winkel. Sinds dit seizoen zit ze ook in het nieuwe programmaonderdeel van De Wereld Draait Door waar boekhandelaren hun favoriete boek van de maand kiezen. Opmerkelijk is dat Monique Burger twee keer een boek koos van een schrijver die eerder in de maand in haar winkel te gast was.

Op 15 september was Auke Hulst te gast in de winkel:

Op de laatste donderdag van september hield Burger haar keuze van die maand omhoog: Kinderen van het ruige land van Auke Hulst.

Op 5 oktober presenteert Saskia Goldschmidt haar nieuwe boek De hormoonfabriek in De Nieuwe Boekhandel.

Afgelopen donderdag presenteerde Monique Burger haar keuze: De hormoonfabriek van Saskia Goldschmidt.

Via Maria tot God, via Monique bij Matthijs.

Op Facebook reageerde Auke Hulst aldus: