Van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs zijn allemaal filmpjes gemaakt waarin iedereen een gedicht voorleest. Hieronder zie je ze in alfabetische volgorde. De genomineerden zijn: Vliegtuigmagneet – H.H. ter Balkt (De Bezige Bij Amsterdam, 2011), Wijvenheide – Luuk Gruwez (De Arbeiderspers, 2012), Celinspecties – Ester Naomi Perquin (Van Oorschot, 2012), Virtualia. Teletonen – Sybren Polet (Wereldbibliotheek, 2012), Mijn naam is Legioen – Menno Wigman (Prometheus, 2012).

H.H. ter Balkt: ‘SINGRAVEN’ en ‘VLIEGTUIGMAGNEET’ from Poetry International Festival on Vimeo.

Luuk Gruwez: ‘WIJVENHEIDE’ en ‘DE BROEKELZEN’ from Poetry International Festival on Vimeo.

Ester Naomi Perquin: ‘GESPREK’ from Poetry International Festival on Vimeo.

Sybren Polet: ‘VIRTUALIA. TELETONEN’ from Poetry International Festival on Vimeo.

Menno Wigman: ‘PROMESSE DE BONHEUR’ from Poetry International Festival on Vimeo.