Het blijkt allemaal een storm in een glas water te zijn. Hans Vervoort, beledigde eerst een fotografe per mail, dreigde haar zwart te maken bij haar opdrachtgevers en nagelde haar toen aan de schandpaal met een persbericht, waardoor de fotografe allerlei hatemail ontving. ‘Website www.literairedebuten.nl stopt na gepeperde rekening fotografe Quintalle Nix’ stond er boven het persbericht waarin Vervoort zichzelf interviewde. Op Tzum vertelde fotografe Quintalle Nix haar kant van de zaak. In de stroom aan reacties daaronder mengt Vervoort zich ook: hij doet of hij dingen niet begrijpt, gaat niet in op argumenten en verdraait opnieuw de boel. Na mijn aanbod om de recensies van de site www.literairedebuten.nl dan maar over te nemen, reageert hij in derde instantie aldus:

Vervelend is dat U uit mijn eerdere bijdrage (15 januari 18.19) aan uw website niet heeft opgepikt dat het geenszins de bedoeling is de al geplaatste recensies te wissen, zoals u nu ineens schrijft. Integendeel, we willen de website online houden na – helaas – verwijdering van de gewraakte auteursfoto’s. Zo kunnen de prestaties van de recensenten online blijven al vinden we het natuurlijk jammer dat het auteursportret moet ontbreken. De website wordt verder stilgelegd vanwege eerder uitgelegde redenen die u niet belangrijk vindt, maar wij wel. Zo’n meningsverschil moet kunnen wat mij betreft, jammer dat u daar kennelijk veel moeite mee heeft. Uw royale aanbod om de op onze website geplaatste recensies zonder meer over te nemen op Tzum blijkt inmiddels niet meer te gelden. Doe dat soort uitspraken dan niet meer, wil ik u graag vragen, want het komt heel vreemd over.. Zeker als u geen idee het van wat er op de website http://www.literairedebuten stond en binnenkort weer staat.

Kortom: de site www.literairedebuten.nl stopt dus helemaal niet. Vervoort hoeft alleen de portretjes weg te halen (ongeveer een uur werk). In de tussentijd heeft hij wel een fotografe belasterd die in haar recht stond en zich in een slachtofferrol gemanoeuvreerd. Misschien levert hem dat iets meer bezoekers op dan de 1000 literatuurliefhebbers per maand.

Dit bericht werd meteen weer veranderd in een volgende reactie:

De website stopt,wel degelijk dat kan ik u kennelijk niet duidelijk maken. Wel maken we de al geschreven recensies weer zichtbaar en leesbaar, dat doen we terwille van de debutanten en de recensenten. Maar er komen geen nieuwe stukken bij want deze teruggezette teksten zonder de bijbehorende auteursfoto’s zijn niet de website die wij bedoelden.

De oude recensies blijven en we herdenken het feit dat de auteursportretjes blijkbaar van onmisbaar belang waren voor de hele site.