We moeten tot juli wachten, maar dan ligt het nieuwe boek van Paul Auster, Bericht vanuit het innerlijk, in de winkel. ‘Hij roept geluiden, geuren en daaraan gekoppelde ervaringen uit zijn jeugd op via diep gevoelde verhalen en volgt zijn ontwikkeling naar volwassenheid in moreel, politiek en intellectueel opzicht, van de naoorlogse jaren tot aan de woelige jaren zestig.’

In de zomerprospectus van De Arbeiderspers staat aangekondigd dat er ook een speciale editie van het boek om de markt komt. Het collector’s item (€49,95 in tegenstelling tot €19,95 van de gewone editie) kent een aantal extraatjes voor de liefhebber van het werk van Auster. Uitgever Lex Jansen:

Het wordt een soort literair koffietafel-boek. Het vierde deel van de roman bestaat louter uit foto’s + bijschrift. In deze bijzondere uitgave komen deze foto’s op speciaal fotopapier. Het is de bedoeling dat de exemplaren gesigneerd worden en dat één van de foto’s apart wordt meegeleverd. Over de precieze invulling van dit project zijn we nog in overleg.

Bericht vanuit het innerlijk is net als de voorganger Winterlogboek een autobiografisch boek.