Zojuist zijn de genomineerden voor de E. du Perronprijs 2012 bekendgemaakt. Het gaat om: Duizend heuvels van Koen Peeters, Blessuretijd van Ed van Thijn en Dit zijn de namen van Tommy Wieringa. Op 23 maart wordt bekend wie de prijs in ontvangst mag nemen. De uitreiking volgt op 28 maart. De winnaar ontvangt 2500 euro.

De E. du Perronprijs is een gezamenlijk initiatief van de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg en de gemeente Tilburg en is vernoemd naar de schrijver E. du Perron. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die zich middels een actieve bijdrage aan de cultuur verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de in Nederland woonachtige bevolkingsgroepen.

Vorig jaar won Ramsey Nasr de prijs voor zijn dichtbundel Mijn nieuwe vaderland. Gedichten van crisis en angst.