Schrijver Miquel Bulnes wordt jurylid van de Langs de Leeuw Literatuurprijs. Dat heeft Paul de Leeuw, aanstichter van de literaire prijs, zojuist bekendgemaakt in Koffietijd.

De Leeuw heeft zich het lot van de ‘vergeten auteurs’ uit het fonds van Meulenhoff aangetrokken. Een paar maanden geleden werd bekend dat de uitgeverij had verzuimd romans in te sturen voor zowel de Libris Literatuur Prijs als de Gouden Boekenuil.

Eerder werd al bekend dat Petra Possel, journaliste en presentatrice van het radioprogramma Kunststof, en presentatrice Loretta Schrijver in de jury van de literaire prijs zetelen. Bulnes debuteerde in 2003 met de roman Zorg. Zijn laatste roman, Het bloed in onze aderen, stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

De uitreiking van de Langs de Leeuw Literatuurprijs zal op 4 mei plaatsvinden.