In de Volkskrant staat vandaag een interessant verslag van het bezoek van Geert Wilders aan Volendam, afgelopen zaterdag. Niet alleen journalist Toine Heijmans werd ter plekke door het gezag als potentiële sluipschutter aan de tand gevoeld, ook schrijver Tommy Wieringa was verdacht. Hij werd tot twee keer toe nagetrokken, omdat hij ‘afwijkend gedrag vertoonde in de menigte’ en daardoor een veiligheidsrisico vormde. Zijn lege schoudertas wekte argwaan, en dat de pen een gevaarlijk wapen is weten we natuurlijk allemaal. ‘Ze loeren als roofdieren.’ zegt Wieringa tegen Heijmans, ‘Het is een geheimzinnige, heel griezelige energie.’ Hij was in Volendam om een column te schrijven over het bezoek van Wilders. Misschien kan hij er beter een boek van maken.

(In het Noordhollands Dagblad een foto van de aanhouding)

0