Het is heel goed dat De Wereld Draait Door een boekenrubriek heeft. Vier keer een reclamepraatje voor een boek en de verkoopcijfers stijgen aanzienlijk. Onze persoonlijke favoriet is Monique Burger van De Nieuwe Boekhandel en niet alleen als zij over poëzie praat. In het begin van het seizoen schreven we al dat het opmerkelijk was dat van de schrijvers die Burger aanprees eerst een signeersessie achter de rug hadden in De Nieuwe Boekwinkel in Amsterdam. Auke Hulst en Saskia Goldschmidt waren de gelukkige uitverkorenen. Na het bericht was er niet meer zo’n eenduidige relatie tussen signeersessie en tv-uitverkiezing.

Tot deze maand. Afgelopen week werd Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten (die wij een warm hart toedragen en alle succes gunnen) door Burger uitverkoren als haar favoriete boek van de maand. En waar werd dat boek op 18 april gepresenteerd?

Zou Heleen van Royen de volgende keuze van Monique Burger zijn? Het zou zo maar kunnen, want De Nieuwe Boekhandel zit achter de Heleen van Royen Store die komende week in de Warmoesstraat geopend is.