Schrijver Jan Brokken is momenteel in gesprek met een productiemaatschappij over zijn boek De vergelding. Er wordt wellicht een tv-serie van het boek gemaakt. Volgens uitgeverij Atlas Contact was er een veel belangstelling voor de filmrechten van De vergelding.

Column Film lijkt op dit moment de gelukkige te zijn die aan de slag mag met het boek, de productiemaatschappij verfilmt op dit moment Dorsvloer vol confetti (naar de gelijknamige roman van Franca Treur). Jan Brokken zegt in het persbericht:

De keuze met welke partij wij een stap verder wilden zetten, was niet gemakkelijk. Ik ben enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit en de originele ideeën van de filmplannen die aan ons zijn voorgelegd.

Tijdens mijn lezingen merk ik hoezeer de verhalen van de mensen uit Rhoon tot de verbeelding van de lezer spreken. Blijkbaar spreekt het ook tot de verbeelding van de filmmakers. Wat een prettige ervaring!