Heuglijk nieuws! Schrijver L.H. Wiener zal columns gaan schrijven voor Tzum.info. Wiener publiceerde verschillende verhalen en romans. Voor Nestor (2002) ontving hij de F.Bordewijk-prijs, De verering van Quirina T. (2006) stond op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2007 en met een zin uit zijn laatste roman Shanghai Massage (2011) won hij de Tzum-prijs. Kortom: een schrijver die Tzum.info graag verwelkomt!

Over de invulling van zijn column heeft Wiener al een idee:

Ik heb korte persoonlijke ontboezemingen op het oog, die niet per se van misantropiese aard hoeven te zijn, maar wel altijd ‘gepeperde’ observaties op literaire leest geschoeid.

Binnenkort is zijn eerste column op dit weblog te lezen.

Wiener meldde de redactie van Tzum.info ook dat er een verhaal van hem is opgenomen in de bibliofiele uitgave Konijnen, handgezet en uitgegeven bij Nop Maas. Wiener schreef een nieuwe versie van zijn ervaringen met het konijn Muffin (‘Zij hield van avontuur en gevaarlijk leven’).

Paul van der Steen voorzag het boekje van talrijke fraaie, inventieve, vertederende en onthutsende tekeningen. De gewone oplage, bestaande uit 100 exemplaren, is te koop voor 28 euro. Daarnaast zijn er 33 exemplaren gedrukt op afwijkend papier. Deze exemplaren bevatten op de titelpagina een originele dierentekening van Paul van der Steen. In het boekje ook een verhaal van Joubert Pignon die vertelt over het sterfbed van zijn konijn (‘Ik heb nog nooit iemand zo erg gemist’). Deze exemplaren kosten 35 euro. Bestellen kan hier.

(foto L.H. Wiener: © Jan Glas)

0

Reacties