Zelden zoveel bezoek gekregen op Tzum als gisteren naar aanleiding van dit stuk. Vandaag wordt René Van der Gijp hier en daar geïnterviewd. Dit zei hij in de Leeuwarder Courant:

gijp lc

Er zijn ook mensen die het goed vinden wat Van der Gijp zegt. De gebruikelijke reaguurders op allerlei nieuwssites. Bij hen heeft zich schrijver Ted van Lieshout gevoegd die op zijn weblog zegt Van der Gijp een held te vinden (evenals eerder Frank de Boer):

Ik vind Gijp & Boer geen helden omdat ze hun vooroordelen voor waar aannemen, maar omdat ze gewoon zeggen wat ze denken over homoseksualiteit, zonder in acht te nemen wat er verwacht wordt dat men over homoseksualiteit zegt. De meeste voetballers doen er het zwijgen toe als het thema homoseksualiteit wordt aangesneden. Ze vinden het een naar onderwerp of ze willen hun vingers er niet aan branden, en juist daardoor is homoseksualiteit een taboe in de voetbalwereld. Er wordt vooral over gezwégen. Maar juist doordat er zo nu en dan voetballers zijn die gewóón antwoord geven op vragen over homoseksualiteit, wordt het thema bespreekbaar.