Boekhandelaarster en DWDD-panellid Monique Burger dreigt trending topic te worden op Twitter. Sinds de publicatie van haar column over het gratis Droomboek en de armoedige klanten die ze daardoor in haar boekenwinkel krijgt, barst de social media uit haar voegen. De reacties zijn ongekend fel. Een kleine bloemlezing:

Inmiddels heeft Burger (eigenaar van De Nieuwe Boekhandel) gereageerd op alle reacties die ze op haar stuk kreeg:

(…)  Ik schrik ervan. Natuurlijk vind ik niet dat iedereen die arm is, ongemanierd is, of andersom. Ook is het niet zo dat iedereen die pint, fatsoenlijk is, of dat iedereen die contant betaalt, onfatsoenlijk is. (…) Ik heb niet bedoeld te zeggen dat je armoede aan mensen af kan zien. (…) Waar ik van schrik is wat jarenlang weinig geld hebben met mensen kan doen. (…)

Boekblad heeft op haar website de discussie gesloten: ‘Deze discussie dreigt te ontsporen, veel reacties zijn persoonlijke aanvallen in plaats van inhoudelijke tegenargumenten.’