Tijdens het literaire festival Het Betere Boek in Gent heeft Ineke Riem de Bronzen Uil 2013 gewonnen met haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken. De lezersprijs van De Morgen, die met online stemmen werd bepaald, ging naar Griet op de Beeck met Vele hemels boven de zevende.

Bij Riems roman raakte de jury, onder leiding van Jos Geysels, onder de indruk van het opvallende, beeldende taalgebruik en de stilistische veelzijdigheid. De raadselachtigheid die ze oproept vond men soms lichtvoetig, maar altijd feeëriek en meeslepend. Riem ontving de prijs van Annelies Storms, de schepen van Cultuur van Gent. Naast het bronzen beeld kreeg Riem een geldsom van 5.000 euro – zie foto.

De derde editie van Het Betere Boek werd met ruim duizend belangstellenden goed bezocht. Zij zagen onder andere Tom Lanoye, David Pefko en Dimitri Verhulst.

InekeRiemGrietopdeBeeck

Links: Ineke Riem. Rechts: Griet op de Beeck.