Jarenlang was het een traditie. De schrijver van het Boekenweekgeschenk bezocht steevast de filialen van boekhandelsketen Polare (voorheen Selexyz). Zo signeerde Kees van Kooten vorig jaar zijn Boekenweekgeschenk in de Polare-winkels in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Almere en Nijmegen.

Dit jaar is het anders. Wie de lijst met optredens van Tommy Wieringa tijdens de Boekenweek bekijkt, ziet dat hij geen enkel Polare-filiaal bezoekt. Opvallend. Vooral omdat Paul Dumas (de topman van Polare) in interviews steeds verklaarde dat hij het organiseren van evenementen als zeer belangrijk achtte. Het niet uitnodigen van de schrijver van het Boekenweekgeschenk kan wellicht te maken hebben met de penibele situatie waarin Polare momenteel verkeert.

De Boekenweek vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 maart. Het Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa verhaalt over een man in de veertig die een verhouding met een mooie jonge vrouw begint.