Het zat er al aan te komen maar de surseances van betaling die voor Polare waren aangevraagd zijn vandaag omgezet in een faillissement. Kees van der Meent wordt bewindvoerder meldt Boekblad.

Vorige week werd nog gesproken over geïnteresseerden voor een overname van de hele keten, maar net als bij de berichten over eerdere geïnteresseerden liep dat op niets uit. In diverse plaatsen staan er al mensen klaar om de winkels onder de oude naam voort te zetten, zoals bij Donner in Rotterdam.

Polare ontstond als samenwerkingsverband tussen Selexyz en De Slegte. Al vrij snel werd duidelijk dat de combinatie niet een gelukkige was. De publieke opinie keerde zich de laatste weken vooral tegen de managers achter de Polare-groep, die, als ze geïnterviewd werden, nooit lieten blijken dat ze geïnteresseerd waren in boeken.

De website van Polare is al sinds enige tijd offline, maar de winkels zullen nog even open blijven om de laatste voorraden te verkopen. Al sinds enkele weken levert Centraal Boekhuis geen nieuwe boeken meer aan de keten.