Het is echt genieten in de soap rond het boek Privédomein van Ingrid Hoogervorst waarin haar ex-man Atte Jongstra een centrale rol speelt. Tot nu toe zijn er twee kampen: critici die het boek literair ver onder de maat vinden (Arjan Peters, Arie Storm, Sietse de Vries) en verdedigers van Hoogervorst. De laatsten proberen er een man-vrouw-strijd van te maken. Probleem is echter de negatieve recensie van Janet Luis in NRC Handelsblad (‘Het lijkt wel of Hoogervorst overhaast een emmer met losse aantekeningen, citaten en herinneringen heeft leeggeschud.’), door Hoogervorst gisteren nog als fraaie recensie aangemerkt in het programma Kunststof.

Petra Possel van Kunststof is een Facebookvriendin van Ingrid Hoogervorst. Gisteren in Kunststof: ‘Ik vind het eigenlijk best wel knap dat je het zo lang hebt uitgehouden.’ Vandaag neemt Joyce Roodnat het ook op voor Hoogervorst. Ook zij reduceert de kritiek tot een man-vrouw-kwestie in haar column in NRC Handelsblad, want ook Voskuil en Claus schreven zulke boeken.

joyce roodnat

Roodnat vergeet in haar column te zeggen dat zij op haar beurt Hoogervorst weer goed kent. Gisteren werd ze nog als een van de vrienden van Hoogervorst opgevoerd in Kunststof.

Wordt vervolgd.