Tot nu toe werd Privédomein van Ingrid Hoogervorst, de huwelijksroman van Ingrid Hoogervorst met als mikpunt haar ex Atte Jongstra, negatief besproken door twee oudere mannen. Arjan Peters schreef in de Volkskrant over de Judasbiografie: ‘zo persoonlijk als Hoogervorst denkt te zijn, zo voorspelbaar is haar boekje, in kleuterstijl gesteld.’ In de Leeuwarder Courant schreef Sietse de Vries: ‘Afgezien van een verwijzing hier en daar naar andere schrijvers, lijkt de literaire pretentie beperkt’. Janet Luis voegt vandaag in NRC Handelsblad haar ongezouten mening toe:

Van compositie of regie is weinig te merken. Het lijkt wel of Hoogervorst overhaast een emmer met losse aantekeningen, citaten en herinneringen heeft leeggeschud.

Janet Luis gaat er in haar recensie van uit dat Atte Jongstra geen tegenroman gaat schrijven. Sinds gisteren weten we beter, al zal die roman voornamelijk gaan over worst.