Of hij het verhaal uit En dan komen de foto’s van A.H.J. Dautzenberg opneemt waarin enkele mannen babytjes bakken is nog onduidelijk, maar Ronald Giphart is bezig met het verzamelen van culinaire verhalen voor een bloemlezing. Giphart ropt de hulp van het publiek in om zijn keuze nog groter te maken. Op Facebook verscheen de volgende oproep:

giphart eetboek

Ronald Giphart werkt momenteel aan een nieuwe bloemlezing over Nederlandstalige culinaire literatuur, die in het voorjaar van 2015 uitkomt. Hij is op zoek naar de beste, leukste en mooiste fragmenten, verhalen en gedichten uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur van 1880 tot nu die gaan over eten, koken, dineren enz. Denk bijvoorbeeld aan ‘Het diner’ van Herman Koch, ‘De maagd Marino’ van Yves Petry, ‘Mama Tandoori’ van Ernest van der Kwast en ‘Bord met spaghetti’ van Adriaan van Dis.

Heb jij een goede tip voor hem? Stuur deze dan naar verkoop@pbo.nl. De beste inzendingen maken kans op een diner dat bereid wordt door Ronald Giphart zelf!