Het zal wel vaker voorkomen dat een schrijver een bordeel heeft gezocht, maar de oproep die Bert Wagendorp gisteren op tweette, deed wel vermoeden dat de nood hoog was. Bij nadere inspectie blijkt de tweet niet te gaan over het lenigen van enige lustgevoelens maar over het vinden van een filmlocatie voor Ventoux.

De stad Zutphen, de plaats die in Ventoux een belangrijke rol speelt als het stadje van de jeugd van de hoofdpersonen, vindt het ook fijn om in de film voor te komen. Helaas is volgens de Stentor van gisteren het Hanzestadje nog niet in beeld omdat er geen varend bordeel in de buurt gevonden kan worden. Filmproducent Hans de Wolf in de krant:

Stel dat we het juiste schip morgen vinden maar hij ligt bijvoorbeeld in Kampen, ja, dan gaan we in die stad ook opnemen.

Verslepen is te duur. Zutphen, Kampen, wat maakt het uit. Overigens blijkt uit het artikel dat een deel van de film ook in België opgenomen moet worden omdat de film daar deels gefinancierd wordt. De Nederlandse film, het blijft tobben. Nu maar hopen dat de Mont Ventoux voldoet, anders gaan ze vast draaien op de Alpe d’Huez.