Dit jaar gaat de Boudewijn Büch-prijs naar de Deventer Boekenmarkt. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan degene die er het best in is geslaagd om een breed publiek voor het antiquarische boek te interesseren. De Deventer Boekenmarkt doet dit al meer dan 25 jaar.

De prijs werd mede in het leven geroepen ter nagedachtenis aan tv-presentator en boekenliefhebber Boudewijn Büch, en wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerder kregen Diederik van Vleuten, Gerrit Komrij en Redmond O’Hanlon de prijs. Het is dus de eerste keer dat de prijs niet aan een persoon wordt uitgereikt.

De jury motiveert de keuze voor de markt als volgt:

De Deventer Boekenmarkt is een belangrijke bron voor talloze alledaagse en bijzondere, grote en kleine particuliere boekencollecties. Het feit dat dit evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste boekenmarkt van Europa toont aan hoe zeer Nederland ook het oude boek waardeert.

De prijsuitreiking is op zaterdag 4 oktober op de Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair.

Op zaterdag 22 november 2014 zal vorige prijswinnaar Redmond O’Hanlon de 4e Boudewijn Büch-lezing geven in Raadhuis De Paauw in Wassenaar.