Het bericht dat De Bezige Bij Antwerpen op de fles is wordt geïntegreerd met de Amsterdamse uitgeverij leverde veel negatieve reacties op van auteurs die onderdak hadden gevonden bij de Vlaamse tak. Op Facebook toonde Arbeiderspers-auteur Ilja Leonard Pfeijffer mededogen voor zijn collega’s, op één na:

Maar ik voel geen enkel medelijden met auteurs zoals Peter Terrin die de afgelopen jaren zijn weggelopen van uitgeverijen die hen hebben gevormd zodra ze een greintje succes kregen om met het chequeboek van Robbert Ammerlaan zich een ster te wanen bij De Bezige Bij Antwerpen.

Onder de mensen die reageerden zat Emiel Steegman (= Peter Terrin), Peter Nijssen (nu uitgever De Arbeiderspers, voorheen Terrins redacteur), Angela Wind (publiciteit De Arbeiderspers) en Robbert Ammerlaan (tot voor kort de man die De Bezige Bij Antwerpen groot maakte en die ongetwijfeld een paar mensen zal meenemen naar zijn nieuwe uitgeverij Hollands Diep). Er zit veel oud zeer bij de oude uitgeverij.

pfeijffer Terrin