Het DWDD-boekenpanel mag dit seizoen een vijfde titel bespreken. Een boek dat net niet de uitzending heeft gehaald, maar toch meer dan de moeite waard is om te lezen. Deze maand is de vijfde titel De hartslag van Moskou van Jiří Weil, uitgegeven door uitgeverij Cossee.

Boekhandelaar Casper Luckerhof, die in de uitzending van gisteren de roman Godin, held van Gustaaf Peek tot Boek van de Maand verkoos, legt uit waarom de roman van Weil de vijfde titel is.

Weil maakt het inzichtelijk hoe iemand zich bewust kon zijn van de wantoestanden van het regime, maar toch onvoorwaardelijk in het regime blijft geloven. Daar is literaire kwaliteit voor nodig. De roman doet sterk denken aan Kafka’s ‘Het proces’, zeker aan het eind van het boek, als de showprocessen ten tonele komen.

Lees de volledige bespreking hier.