Bepaal zelf wat je op het stofomslag ziet. Dat is het idee achter de actie van Uitgeverij kleine Uil om de lezer de macht te geven iets toe te voegen aan een boek. Aanstaande zondag wordt het fotoboek Groeten uit Leeuwarden gepresenteerd, een boek waarin foto’s van de stad staan op exact dezelfde plek van foto’s van honderd jaar terug. Voor particulieren en bedrijven die minimaal 10 boeken afnemen bestaat nu de mogelijkheid om een eigen stofomslag te creëren voor het boek.

groeten uit leeuwardenUitgever Peter ten Hoor: ‘Het vorige boek in de reeks, Groeten uit Groningen, was een groot succes en werd veel door bedrijven gekocht. Door bedrijven de mogelijkheid te geven om foto’s van het eigen pand of de eigen personeelsleden op het omslag te zetten, kun je het boek helemaal van jezelf maken. Ook de bedrijfsnaam kun je toevoegen aan de tekst. Voor particulieren geldt hetzelfde: als je een leuk cadeau zoekt voor je familie of vrienden dan kun je zelf bepalen wat op het omslag komt.’

Er is een speciale website in de lucht die belangstellenden stap voor stap door de procedure leiden.

‘We zijn erg benieuwd of deze mogelijkheid opgepikt wordt. Als het een succes wordt zullen we het in 2015 herhalen bij Groeten uit Amsterdam,’ aldus Ten Hoor.