De A van Abeltje gaat verfilmd worden, zo meldde A-film gisteren. Het is een vervolg op de film Abeltje, die in 1998 bijna een miljoen bezoekers trok. In De A van Abeltje gaat de bekende liftjongen op zoek naar Laura, die per ongeluk is verdwenen na een goocheltruc op de kermis.

De A van Abeltje is de eerste van de vijf boekverfilmingen van Schmidt die niet door Burny Bos zal worden geproduceerd. Hans de Weers en Danielle Guirguis delen dit keer de productie. De film zal waarschijnlijk eind 2015 in de bioscopen te zien zijn, al is nog niet bekend wie het gaat regisseren. In november 2014 verschijnt eerst nog de vierde boekverfilming: Wiplala.

Het werk van Schmidt is nog steeds ongekend populair. Eerder deze maand berichtte Tzum over Die van die van u, een gedundrukte bloemlezing uit het werk van Schmidt. Na aandacht voor dit boek bij De Wereld Draait Door waren de eerste twee oplages in recordtempo uitverkocht.