De NS Publieksprijs, de prijs voor boeken die toch al in de belangstelling staan, de prijs waarvan niemand weet wie de boeken nomineert, de prijs van de organisatie waarbij je zelfs in de stiltecoupés nog moet soebatten om te kunnen lezen, die prijs dus, krijgt ook kritiek te verduren uit eigen gelederen. Gisteren twitterde Simone van der Vlugt (dit jaar niet genomineerd, maar vijf eerdere nominaties op zak, nooit gewonnen):

Die tweet werd beantwoord door Saskia Noort:

De vraag is echter wie bedoeld wordt. Het meest voor de hand ligt het praatprogramma over voetbal VI dat met enige regelmaat het boek Kieft plugt, ook omdat uitgever Johan Derksen daar direct baat bij heeft. Daarnaast kwam Kieft nog in allerhande programma’s opdraven om gezellig over zijn verslaving te praten.

kieft op tv

Of zouden ze Isa Hoes bedoelen?

Overigens heeft Saskia Noort ook niet over publiciteit te klagen. De afgelopen weken zat ze aan bij RTL Late Night en vandaag was ze te gast bij WNL Op Zondag.

Of zouden ze Herman Koch bedoelen?