In een mededeling aan alle deelnemers van het Bol.com-partnerprogramma schrijft Martijn Dood, manager partnerprogramma, dat het staffelsysteem per 1 januari afgeschaft gaat worden. Wie veel verkocht van een bepaalde productgroep, kreeg een hoger percentage (zie plaatje hierboven). Bij boeken kon dat oplopen tot 8 procent. Bol.com hanteert in het nieuwe jaar (‘Onze groei stelt ons telkens voor nieuwe uitdagingen.’) vaste percentages, of je nu veel verkoopt of niet. Op verkochte boeken krijg je vanaf januari 6 procent (voor een website als de onze betekent dat een verlaging van 2 procent), verkochte e-books leveren altijd 8 procent op.

Martijn Dood:

Zoals je uit het commissiemodel kunt afleiden, willen we ons, als Partnerprogramma, volgend jaar vooral richten op de zichtbaarheid van de productgroepen baby, baby- en kinderkleding, mooi & gezond, sieraden, horloges & accessoires en ebooks.

Dit is het nieuwe commissiemodel.

Commissiemodel Bol

Koop dus vooral babyspulletjes via Tzum: