Het is inmiddels een traditie geworden. Aan de vooravond van de Boekenweek staat De Wereld Draait Door (DWDD) haar uitzending af aan Adriaan van Dis die zijn boekenprogramma Hier is… Adriaan van Dis voor even doet herleven. Ook dit jaar zal dit weer het geval zijn.

Maar de vraag is: wie worden zijn gasten? Elke schrijver wil bij hem aan tafel zitten omdat het nog altijd een duidelijk effect heeft op de boekverkoop.

Via een zeer betrouwbare bron hoorden wij dat de naam van Salomon Kroonenberg rondzingt. Onlangs verscheen van zijn hand het boek De binnenplaats van Babel. Het raadsel van de spraakverwarring, uitgegeven door Van Dis’ eigen uitgeverij Atlas-Contact.

In de uitzending besteedt Van Dis altijd aandacht aan non-fictie én fictie. De komende weken zullen ongetwijfeld meer namen bekend worden gemaakt.