Het is een nieuwigheidje van dit DWDD-boekenpanel: het vijfde boek. Elke laatste dinsdag van de maand bespreekt het DWDD-boekenpanel vier boeken, waarvan één tot ‘Boek van de Maand’ verkozen wordt (gisteren was dat Sander Kollaard), maar dit seizoen mag het panel zelfs een vijfde titel bespreken.

Het is een boek dat de uitzending nét niet gehaald had, maar dat volgens het boekenpanel toch de moeite waard is. De vijfde titel voor de maand januari was nergens op de site te vinden, maar voor deze maand is er toch weer een vijfde titel aangedragen: De wolkenridder van M.M. Schoenmakers.

Panellid Grietje Braaksma over dit boek:

Dit boek vergeet je niet vlug omdat het raakt aan ons menszijn, onze behoefte ons verbonden te voelen met gelijkgestemden. En dat alles ook nog eens prachtig (op)geschreven.