Ilja Leonard Pfeijffer wint met zijn roman La Superba de Inktaap 2015, de literaire jongerenprijs. Voor de Inktaap lazen ruim 1250 scholieren tussen de 15 en 18 jaar, uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao vier genomineerde boeken en kozen hieruit hun winnaar. De prijs wil zo de uitwisseling stimuleren tussen leerlingen, docenten en scholen in het Nederlandse taalgebied met betrekking tot Nederlandstalige literaire werken.

Vanmiddag ontving Pfeijffer zijn prijs in deSingel (Antwerpen) in het bijzijn van duizend jongeren. De jury verdedigde haar keuze door Pfeijffers boek te beschrijven als ‘geestig, grotesk, pervers, fantasierijk en diepmenselijk’. Verder werd Pfeijffers vermogen de lezer mee te nemen in zijn wereld geprezen: ‘Pfeijffer neemt ons mee ons mee naar de donkere straatjes van het labyrint, de gangetjes van het spiegelpaleis en weet ons perfect in de juiste sfeer te brengen.’

De andere genomineerden voor de prijs waren:

Joost de Vries – De republiek

Els Langenfeld – Porto Marie

Joke van Leeuwen – Feest van het begin

Vorig jaar ging de prijs naar Tommy Wieringa voor Dit zijn de namen. Pfeijffer won met La Superba eerder al de Libris Literatuurprijs en de Tzumprijs.