Vijftien procent wilde uitgeverij Leboswki halen uit de overige inkomsten van jonge auteurs, zoals inkomsten uit optredens. Uit onvrede met deze bepaling in het contract dat daarmee afwijkt van het standaardcontract verlaat Elfie Tromp uitgeverij Lebowski. Dat staat in een artikel van Joris Zwetsloot op de site van de Volkskrant.

Uitgeversbaas Oscar van Gelderen verdedigt in hetzelfde artikel het contract door te stellen dat de uitgeverij ook een inspanning levert, zoals de organisatie van veel evenementen. Tot nu toe verscheen één boek van Elfie Tromp bij Lebowski: Goeroe.

Uitgeverij Lebowski is de laatste tijd veel in het nieuws met speciale contracten. Zo ‘mogen’ boekhandelaren lid worden van de boekenclub van Lebowski als ze minimaal 25 boeken afnemen (al mogen sommige boekhandelaren met speciale deals binnen die speciale contracten iets minder exemplaren afnemen). Niet iedere boekhandelaar is daar even blij mee.