Theater De Nieuwe Kolk in Assen wil zo weinig mogelijk ruchtbaarheid geven aan het ‘Boekengala’ dat daar aanstaande zaterdag plaatsvindt, want op de eigen site moet je wel heel erg goed zoeken voordat je er iets over vindt. Mede-organisator de Bibliotheek van Assen vermeldt iets meer, onder meer de komst van Yvonne Kroonenberg naar Assen. Ze gaat, blijkens een artikel in het Dagblad van het Noorden biertjes tappen. Verslaggeefster Inki de Jonge vraagt of het een vorm van boetedoening is na haar uitspraken van vorig jaar. Kroonenberg:

Ze lullen maar. Ik weet van niets. Het kan me geen reet schelen wat de mensen ervan denken, ik ga gewoon een paar biertjes tappen omdat ik dat leuk vind.

Het programma van het Boekengala is verder van een onthutsende lichtheid, alleen Marcel Möring en Bert Natter lijken het gala nog enig literair cachet mee te geven.

Dat er in Assen ook op enig niveau over literatuur gepraat kan worden, laat Annette Timmer morgenavond zien als ze Boekenweekauteur Dimitri Verhulst zal interviewen. Zie voor meer informatie daarover hier.