Het is een beetje onderbelicht geweest, maar vorige week is bekend gemaakt dat Menno Wigman de A. Roland Holstprijs krijgt voor zijn gehele oeuvre. Op 30 mei wordt de prijs in Bergen uitgereikt tijdens een bijeenkomst in de Ruïnekerk. De prijs bestaat uit een stipendium van 5000 euro en een bronzen penning, vervaardigd door Geer Roobeek. Eerdere winnaars van deze driejaarlijkse prijs waren o.a. Eva Gerlach, Esther Jansma en C.O. Jellema. De jury bestond uit Maarten Doorman (voorzitter), Dieuwertje Mertens en Rob Schouten.

Menno Wigman debuteerde in 1997 met ’s Zomers stinken alle steden, daarna verschenen dichtbundels, essays, bloemlezingen, poëziekalenders. Hij was stadsdichter van Amsterdam. Echt bedolven onder de prijzen is Wigman nog niet. Voor zijn bundel Zwart als kaviaar ontving hij de Jan Campert-prijs. Zijn laatste bundel Mijn naam is legioen was genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. In het najaar verschijnt zijn nieuwe bundel bij Prometheus: Slordig met geluk.