‘De boosheid over het contract is kinderachtig,’ schrijft Arjen Fortuin vandaag na de commotie die eerder deze week ontstond over de speciale dealtjes die uitgeverij Lebowski sluit met auteurs. Die moeten namelijk 15% van hun neveninkomsten afstaan. Fortuin neemt het op voor Lebowskibaas Oscar van Gelderen. Schrijvers kunnen immers wel zelfstandig beslissen waar ze hun handtekening onder zetten.

Of uitrekenen of de afdracht wordt gecompenseerd door de extra omzet: feit is dat Lebowski heel veel optredens organiseert. (Vestdijk schreef sneller dan God kon lezen, als Hij naar alle feestjes van Oscar van Gelderen moest, had Hij geen tijd meer voor het Boekenweekgeschenk).

Lees de hele column hier.

Op Facebook reageerden collega-recensenten Auke Hulst en Fleur Speet.

van gelderen leboswki dicussie