De grote uittocht is nog niet voorbij. Na Peter Terrin, Sylvia Witteman, Rosita Steenbeek, Marieke van der Pol, Paul Auster, Esther Jansma en Joost Zwagerman vertrekt nu ook Maria Barnas bij uitgeverij de Arbeiderspers.

Uitgever Peter Nijssen verwachtte na het vertrek van Auster (juli vorig jaar) dat er voorlopig geen auteurs meer zouden overstappen, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Op de website van het Letterenfonds valt te lezen dat Barnas een beurs heeft gekregen voor een nieuwe dichtbundel die bij uitgeverij Van Oorschot zal verschijnen.

Barnas was al sinds haar debuutroman in 1997 verbonden aan de Arbeiderpers. Vooral met haar poëzie is zij succesvol. Met haar debuutbundel Twee zonnen won ze de C. Buddingh’-prijs, voor haar tweede bundel (Er staat een stad op) ontving ze de J.C. Bloem-poëzieprijs en Jaja de oerknal werd bekroond met de Anna Bijns Prijs (en genomineerd voor de VSB Poëzieprijs).