Vorig jaar waren vijf luisterboeken genomineerd voor de Storytel Luisterboek Award, vier luisterboeken waren uitgebracht door Rubinstein, één luisterboek door Anthos. Dit jaar zijn alle vijf genomineerde luisterboeken uitgebracht door Rubinstein, dus we kunnen met zekerheid zeggen dat de prijs naar die uitgeverij gaat. Het is alleen nog de vraag naar welke van deze vijf.

Ik kom terug – Geschreven en gelezen door Adriaan van Dis. Rubinstein

Een weeffout in onze sterren – Geschreven door John Green en gelezen door Beatrice van der Poel. Rubinstein

Het leven van Pi – Geschreven door Yann Martel en gelezen door Kees Hulst. Rubinstein

Van het westelijk front geen nieuws – Geschreven door Erich Maria Remarque en gelezen door Jan Meng. Rubinstein

Schaduwkind Suite (Een literair concert) – Geschreven door P.F. Thomése (i.s.m. Corrie van Binsbergen, Albert van Veenendaal & VU Strijkensemble) en gelezen door P.F. Thomése. Rubinstein

We vonden het vorig jaar ook nogal vreemd dat de sponsor van de prijs, Storytel, in hetzelfde pand zat als Rubinstein en dat de manager van dat bedrijf ook voor Rubinstein werkte. Dit jaar is Storytel in ieder geval verhuisd. Als je naar werknemers van Storytel gaat kijken, dan zijn die over het algemeen nog steeds verbonden met Rubinstein.

De jury bestaat dit jaar uit: Vincent Bijlo, Vivianne Bendermacher, Vivienne van den Assem, Milouska Meulens en Job Cohen.

Toch niet Vincent Bijlo die een boek bij Rubinstein heeft ingesproken en Job Cohen die diverse boeken heeft ingesproken voor Rubinstein?

Wij gokken op Thomése als winnaar. Rubinstein gefeliciteerd.