Volgende week dinsdag verschijnt na acht jaar de nieuwe roman (Jij zegt het) van Connie Palmen. De promotiekaravaan komt daarom al in beweging.

Palmen zal in ieder geval te gast zijn in de allereerste uitzending van De Wereld Draait Door van het nieuwe seizoen, aankomende maandag. De aandacht in week- en dagbladen zal niet snel achterblijven.

Op Twitter zijn al enkele eerste reacties te lezen over de roman. Ze zijn positief.

En boekverkoper Hubert van Belois van Boekhandel Douwes in Den Haag schrijft op Facebook:

De nieuwe Connie Palmen over Ted Hughes en Sylvia Plath. Ik dacht: moet dat? Maar eerlijk is eerlijk, de eerste 60 blz. zijn sterk. Ik snap ook waarom ze dit gekozen heeft als onderwerp. Wat een heftige relatie.

De nieuwe roman van Palmen gaat over een schrijvershuwelijk, die tussen Sylvia Plath (1932-1963) en Ted Hughes (1930-1998). Palmen vertelde dat ze de roman vanuit het perspectief van Hughes geschreven heeft. Plath en Hughes waren zes jaar getrouwd, het huwelijk eindigde op tragische wijze.

0