Wat je soms niet aanricht. Vanmorgen zetten we een bericht op de site over de 24 boeken die door NRC Handelsblad waren uitgekozen als de beste boeken van het afgelopen jaar. ‘Opvallend is dat er twee boeken op staan waarbij redacteuren van de krant betrokken zijn,’ schreven we er bij, immers Auke Hulst en Arnold Heumakers, die als eindredacteur van het Mulisch-boek optrad behoren tot de 24. Redacteuren had medewerkers moeten zijn. En volgens Arjen Fortuin schrijven er wel meer uitverkorenen voor de krant, al dan niet regelmatig: ‘Grunberg, Mizee, De Moor, Ouariachi, Palmen, Tellegen, Thomése en Verbeke hebben schrijven of schreven voor de krant – net als Maarten t Hart trouwens.’ Auke Hulst reageerde nogal bozig op Twitter, waarna men vrolijk kon meetwitteren. Een Twitteroverzicht op verzoek.

U kunt hier nog op Auke Hulst stemmen.