Gisteravond werd in Paradiso met een groot feest Das Mag Uitgevers gelanceerd; de crowdfundingsactie van de uitgeverij bleek succesvol. Momenteel zijn 3152 mensen ‘oprichters’ van de uitgeverij. Dat werd gevierd met de eerste uitgave van de uitgeverij, een verhalenbundel van Maartje Wortel (Er moet iets gebeuren).

Das Mag Uitgevers deed een aantal beloften: schrijvers zouden 50% meer betaald krijgen, je krijgt het eBook bij het papieren boek en je ontvangt als ‘oprichter’ een luxe editie. Wanneer dit je aansprak, kon je voor € 50,- in de uitgeverij stappen. Over sommige van deze beloften bestond meteen twijfel bij een paar collega-uitgevers.

Gisteren ontvingen de ‘oprichters’ de bundel van Maartje Wortel. De uitgave blijkt namelijk helemaal niet gebonden te zijn, terwijl dit wel op de website beloofd wordt.

gebonden

Eén van de ‘oprichters’ stelde daar meteen een vraag over op de Facebook-pagina van Das Mag Uitgevers. Het antwoord: de boeken zijn genaaid gebrocheerd. Oftewel: een luxe paperback. Onder het mom van: dit vinden wíj prettig lezen.

genaaid