Vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen voor de NS Publieksprijs 2015 (hoe laat de stemperiode afloopt, is niet bekend). In eerste opzicht lijkt het een battle te worden tussen Atlas Contact en Prometheus; beide uitgeverijen zijn namelijk met drie titels genomineerd voor de publieksprijs.

Vooral de promotie van Altas Contact viel de afgelopen weken op. De uitgeverij heeft veel reclamegeld in de verkiezing gestoken. Op verschillende sites (ook op Tzum.info) zijn banners of advertorials van Adriaan van Dis en Joris Luyendijk te zien. De uitgeverij was volop actief op de social media, plaatste daarnaast verschillende advertenties in de grote dagbladen en bedacht ludieke acties om stemmen te trekken.

Maar zal dit voldoende zijn? Twee weken geleden maakte de CPNB (organisator van de NS Publieksprijs) op BOEKblad bekend dat er een nek-aan-nek-race gaande was tussen twee titels. In datzelfde bericht viel ook de naam van de mysterieuze Hendrik Groen. Hij is met zijn boek Pogingen iets van het leven te maken niet genomineerd voor de prijs, maar uitgeverij Meulenhoff doet er alles aan om vanavond voor een grote verrassing te zorgen. Lezers kunnen namelijk zelf ook een persoonlijke voorkeur aandragen voor de prijs.

Om 19:00 wordt in De Wereld Draait Door bekend gemaakt wie volgens het publiek het beste boek van het jaar heeft geschreven.