Je moet nog even wachten, tot september 2016 om precies te zijn, maar dan kun je de scheurkalender met de titel Brusselmans bescheurt zich kopen om in 2017 geen dag zonder de Vlaamse schrijver te hoeven zitten.

De aanbiedingstekst is op zich al Brusseliaans:

Brusselmans bescheurt zich bestaat uit 365 bladzijden, wat zowel Brusselmans als z’n uitgever behoorlijk logisch vond, want het is een scheurkalender voor een niet-schrikkeljaar. Al bijna even logisch is dat deze scheurkalender alle andere scheurkalenders in de schaduw stelt en ver achter zich laat, mede in acht genomen dat op iedere bladzijde een uitspraak, een oneliner, een puntige opmerking, een bedenking, een axioma, een kanttekening, een wisecrack, een formulering, een zin, een paar woorden, een betekenisdrager, een vondst, een mening of een letterkundige genialiteit staat die ooit ontsproten is aan de koker (het verstand, de geest, het brein) van Herman Brusselmans zelf.

[…]

Brusselmans bescheurt zich is een kalender waarmee de lezer zich niet alleen gedurende het aangeduide jaar, maar ook in de daaropvolgende jaren, prima kan amuseren. Verder wil Brusselmans nog opmerken dat hij zich meestal níet bescheurt, maar dat het voor één keer wel mag.

0