Samen met culturele grootheden als Sergio Vyent en Maxime Meiland zet Herman Brusselmans zich in om mensen van het roken te krijgen. Sinds enkele dagen zie je de reclamespotjes langskomen. Brusselmanszoontje Roman is van grote invloed geweest op zijn beslissing om te stoppen. Brusselmans, over 15 jaar 80, zou zijn kind graag zien opgroeien.

Sinds mijn vriendin zwanger was, ben ik buiten gaan roken, wat natuurlijk heel veel scheelt. Voor die tijd rookte ik ook altijd binnen in mijn huis. Dan steek je er een op als je dat wilt. Als je alleen buiten rookt, is het snel in de regen twee trekjes en dan gooi ik de sigaret weg. Het is een motivatie. Dat het kind niet van jongs af dat roken ziet, want zo is het bij mij begonnen. Ik wil dat hij zonder opgroeit en dat als hij besef heeft van de wereld, opgroeit in een generatie die niet meer rookt.

In een diepte-interview met de drie boegbeelden schetst Brusselmans een nogal dynamische toekomst zonder roken (en cocaïne en heroïne), maar met parachutespringen.

Je kunt hier het goede voorbeeld volgen.