Vandaag ligt de nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden in de boekwinkel, De ochtendgave getiteld. Het is zijn eerste historische roman, waarin de stad Nijmegen een belangrijke rol heeft. Achterin deze roman kondigt Van der Heijden maar liefst vier nieuwe boeken aan.

Eén van die boeken is Kwaadschiks, het zesde deel van De Tandeloze Tijd-cyclus, waarover we al eerder schreven op dit weblog. Het was de bedoeling dat de roman in november dit jaar zou verschijnen, maar Kwaadschiks is nu verschoven naar het voorjaar 2016.

Ook is er na jaren een nieuw deel van de Homo Duplex-cyclus in voorbereiding, De vondeling getiteld. Daarnaast werkt Van der Heijden aan een zevende deel van De Tandeloze Tijd-cyclus: De grafdelver of Schwantje’s Fijne Vleeschwaren.

Ook heeft de roman over de vliegramp MH17, die de schrijver vorig jaar aankondigde, een titel gekregen: President Tsaar op Obama Beach.

Deze roman kwam afgelopen maandag ook ter sprake in De Wereld Draait Door, toen Van der Heijden te gast was in de talkshow naar aanleiding van het verschijnen van De ochtendgave.

0