In het radioprogramma De Taalstaat werd vanochtend bekendgemaakt dat A.F.TH. van der Heijden in eigen beheer een nieuw deel van De Tandeloze tijd heeft uitgebracht Zogkoorts geheten. Het is niet in de boekhandel te koop, wel via deze website te bestellen.

Op HP/De Tijd heeft Arjan Peters de primeur en komen we te weten dat Zogkoorts als vervolg te lezen is op Stemvorken en dat Zwanet Vrauwdeunt en Corinne Suwijn leren wat squirten is. Uitgeverij Querido vist achter het net:

Uitgeverij Querido maakt intussen voor de derde keer mee dat er een deel van De Tandeloze Tijd elders uitkomt, nadat Van der Heijden de delen Kastanje a/d Zee (deel 7, 2016) en Stultifera Navis (deel 10, 2022) in een oplage van slechts 125 exemplaren liet verschijnen bij de bibliofiele Statenhofpers in Den Haag. Van beide delen heeft nog geen handelseditie het licht gezien.

Voor het voorjaar van 2024 staat bij Querido wel De IJzeren Man op de planning, gebaseerd op een Geldropse oorlogsmoord uit 1942. Dit deel is aangekondigd als deel 12 uit de cyclus, vanaf heden het deel dat aan Zogkoorts voorafgaat.

Kijk en luister hier het fragment met Arjan Peters terug.

Op Neerlanistiek heeft Marc van Oostendorp al een bespreking.