In het nieuwste nummer van het blad Schrijven schrijft schrijfster Judith Visser hoe zij vorig jaar gedumpt werd door haar uitgeverij Ambo Anthos. Na de verschijning van Vreemden in de nacht was ze bezig aan het volgende boek bij de uitgeverij. Het boek was al aan een derde druk toe toen ze een mail van de uitgeverij kreeg waarin ze gedumpt werd:

Op mijn tweede dag in het schrijfhuisje kwam er een e-mail binnen van de betreffende uitgeverij [Visser noemt Ambo Anthos niet bij naam]. Ze kwamen meteen ter zake: het aanbod voor het beloofde nieuwe contract werd ingetrokken, want Vreemden in de nacht had hen tóch niet gebracht wat ze ervan hoopten. Spijtig, helaas en met pijn in hun hart, maar er was niets aan te doen, ze konden niet verder met mij in zee.

Volgens Visser zorgde de afwijzing ervoor dat ze het roer omgooide. Ze stapte af van het thrillergenre. In januari verschijnt bij The House of Books haar eerste psychologische roman In seizoenen.

Judith Visser debuteerde bij Passage, daarna gaf ze boeken uit bij de Boekerij, voordat ze – eenmalig naar nu blijkt – overstapte naar Ambo Anthos.