Het was afgelopen week nog steeds Kinderboekenweek en daarom staat de bestsellerlijst van de CPNB nog steeds vol met kinderboeken. Het gevolg is dat er nog minder literatuur voor volwassenen in de lijst staat dan vorige week.

De enige die niet wijkt voor de kinderleeskost is Thierry Baudet, die het wederom voor elkaar heeft gekregen om met een non-fictieboek torenhoog binnen te komen in de lijst (12). Ditmaal een samen met Lidewij de Vos geschreven ‘genadeloze ontmaskering’ van bestuurlijk Nederland.

De literatuur van Nederlandstalige auteurs is bijna op een hand te tellen. Tommy Wieringa staat met Nirwana op plek 7 (-1) en Adriaan van Dis met Naar zachtheid en een warm omhelzen op 24 (-4). Connie Palmen blijft met essaybundel Voornamelijk vrouwen op 27 staan. Nieuw in de lijst is Het meisje met de halve ster van Judith Visser. De roman komt binnen op plaats 47. Ten slotte vinden we onder aan de lijst Luister van Sacha Bronwasser terug op plek 53 (+7) en Et Haenige Preenske van Herman Finkers op plek 54 (-4).

De Kinderboekenweek is nu voorbij. Volgende week waarschijnlijk meer literatuur.

De gehele lijst vind je hier.